Question 1:  When Will Start GST New Return?

Answer:        GST New Returns Extend till 01st October’2020 and GSTR-1 & GSTR-3B will be file till September’2020. (Notification No. 27, 28 & 29)

Question 2:  What is the Due Date for GSTR-1, GSTR-3B & GSTR-7 for Jammu & Kashmir and Ladakh.

Answer:        Due Dates for GSTR-7, GSTR-3B & GSTR-1 Returns for Jammu and Kashmir & Ladakh from Juy’2019 to Feb’2020. (Notification No. 20, 21, 22, 23, 24, 25 & 26)

Question 3:  What is the New Guideline for New & Existing Registration in GST?

Answer:        Physical Verification or Aadhar Authentication is mandatory within 60 days of Application for New GST Registration and existing Registrations. (Notification No. 17, 18 & 19)

Question 4:  Any Amendment in Law for Registration in GST?

Answer:        Yes Amend CGST Rules’2017 for GST Registration. (Notification No. 16)

Question 5:  What is the Due Date for Annual Return FY. 2018-19?

Answer:        Annual Return for F.Y. 2018-19 extended to 30th June’2020. (Notification No. 15)

Question 6:  When will start E-Invoicing & QR Code?

Answer:        E- Invoicing & QR Code extended to 01st October’2020. (Notification No. 13 & 14)

Question 7:  Composition Dealer need to File GSTR-1 for FY.2019-20?

Answer:        Waive of the GSTR-1 for Composition Dealers for FY. 2019-20. (Notification No. 12)

Question 8:  Any update for Corporate Debtors under the Insolvency and Bankruptcy Code 2016?

Answer:        Introduce the special procedure for Corporate Debtors undergoing the corporate insolvency resolution process under the insolvency and Bankruptcy Code 2016. (Notification No. 11)

Question 9:  Any update for Dadar and Nagar Haveli & Daman and Diu to merger of Two Uts?

Answer:        Introduce Special Procedure for Dadar and Nagar Haveli & Daman and Diu to merger of Two UTs. (Notification No. 10)

Leave a Comment